Training
Coachen
Inspiratie
Contact
Welkom
De Ontluikende Vlinder symboliek

Aurareding

Trainingen op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling

Sleutelwoorden in de trainingen van De Ontluikende Vlinder zijn veiligheid, humor, bewustwording en ont-wikkeling. Tijdens de trainingen daag ik je uit naar jezelf te kijken en te reflecteren op je handelen en je manier van communiceren. Je wordt je bewust van jezelf en je gedrag, je overtuigingen, angsten en patronen, je kwaliteiten en valkuilen. Hoofd, hart en handen worden aangesproken, waardoor verandering van binnenuit wordt geactiveerd en je belemmeringen gaat opruimen. Je wordt proactief en gaat keuzes maken die écht bij jou passen. Laag voor laag wikkel je je af om meer van jezelf te laten zien en te ontdekken wie je in je kern al bent.


Training:         De schaamte voorbij…..

Schaamte….. Alleen het woord al doet veel mensen verstijven. Schaamte houdt ons klein, onzichtbaar en bang. Het is het intens pijnlijke gevoel dat we ervaren wanneer we ervan overtuigd zijn dat we niet goed genoeg zijn, daarom geen liefde waard zijn en er niet bij horen.


De angst voor schaamte zorgt ervoor dat we bang zijn om door de mand te vallen, dat we onze mening niet durven te geven tijdens een vergadering, dat we onze diepste verlangens niet durven te volgen, dat we bang zijn voor de mening van anderen (“wat zullen ze wel niet denken”) en ga zo maar door. Vaak deinzen we ervoor terug om deze gevoelens en gedachten te delen, onze kwetsbaarheid te tonen of gewoon te doen wat we zouden willen doen. Want juist dát ervaren we als risicovol.


Liever beschermen we onszelf door nog beter ons best te doen, ons af te sluiten, ons terug te trekken, van ons af te slaan of onszelf te verdoven. Helaas betalen we voor al deze strategieën, die erop gericht zijn de pijn van de schaamte niet te hoeven voelen, een hoge prijs. Want door onze kwetsbaarheid te verschuilen, gaat onze eigenheid verloren en bewegen we ons af van datgene waar we het meeste behoefte aan hebben: verbinding met onszelf en met andere mensen.


Verbondenheid kan alleen ervaren worden als we de schaamte voorbij durven te gaan en ook onze kwetsbare kant durven laten zien. Dat vraagt veel moed en een sterk verlangen om het anders te willen doen.


Wat komt tijdens de training aan bod?

In deze training leer je jouw signalen en oorzaken van schaamte herkennen, onderzoek je kritisch de gedachten en gevoelens die bij je opkomen op het moment dat je je schaamt en ontdek je welk beschermingsmechanisme jij inzet bij schaamte. Door deze bewustwording ben je beter in staat om te kiezen hoe je op die momenten wilt reageren.

Bovendien bouw je veerkracht op om met schaamte om te gaan en ervaar je wat het met je doet wanneer je de moed toont om je kwetsbaar op te stellen. Op die manier doe je positieve ervaringen op en durf je meer van jezelf te laten zien. Om degene te worden die je diep van binnen bent……


Voor wie?

Deze training is voor jou bedoeld als je:


Praktische informatie

Deze training is gebaseerd op het boek “De kracht van kwetsbaarheid” van

dr. Brené Brown. Met haar boeken en Ted-Talks inspireerde zij inmiddels miljoenen mensen.


Duur:                2 dagen van 09.00 tot 17.00 uur

Wanneer:         Data worden in overleg gepland.

Deelnemers:    Maximaal 12

Investering:      Voor de 2-daagse training betaal je € 195,-- incl. BTW.

                           Dit is inclusief koffie, thee, water, zoete lekkernijen en fruit

Ontluikende

De

Vlinder

Training

Welkom

Coachen

Contact

Inspiratie

 ©produced by Site-Creations.nl 2013-2017

“You cannot discover new oceans

unless you have the courage to lose sight of the shore”

                                                           -André Gide-

  

Aurareading

Particulier

Werkgever